Internt drivna projekt

Som kontrast till ett traditionellt konsultarbete hos kund driver våra medarbetarna ett antal interna projekt. Projekten ger oss som företag en möjlighet att arbeta tillsammans mot olika teknikmål, något som annars kan vara svårt för ett konsultbolag att uppnå. 

Exempelvis arbetar ett antal medarbetare för närvarande fulltid med ett agilt mjukvaruprojekt inom fordonsbranschen. Projektet är beställt av kund men drivs av Acumis i egna lokaler.

Ett annat projekt vi engagerat oss i är Folding@Home, ett forskningsprojekt från Stanford University. Mer om detta kan läsas nedan

Utöver mjukvaruprojektet och Folding@Home samarbetar vi på Acumis Minds även med Handelshögskolan i Göteborg i ett verksamhetsprojekt vid namn Matix.  

Läs mer om Matix på: https://www.matix.se/

Matix

Folding@Home

Under våren 2020 chockades världen av ett nytt virus som spred sig som en löpeld över världsdelarna. Forskare i olika länder arbetar därför i dagsläget hårt med att ta fram ett vaccin som kan lindra effekterna av COVID-19 virusets framfart.

Vi på Acumis vill såklart vara med och bidra till forskningen så gott det går och har därför anslutit oss till Folding@Home. Folding@Home är ett initiativ från Stanford University där användare runt om i världen kan bidra med processorkapacitet för att utföra tunga beräkningar inom medicinsk forskning.

Förutom COVID-19 används processorkraften även för att bland annat forska på cancer och Alzheimers.

Läs mer om Folding@Home på:
https://foldingathome.org/

Statistik över Acumis teamets bidrag finns att se på:
https://stats.foldingathome.org/team/255247